Μπισκότα για όλες τις ώρες, για όλες τις εποχές και ακόμα καλύτερα για όλες τις ηλικίες! Τα chocolate chip cookies μπήκαν στη ζωή μας για να μας ταράξουν. Κλασικά αμερικάνικα μπισκότα, γνωστά για την μαστιχένια τους υφή, τις τραγανές τους άκρες και τη γλυκιά τους γεύση. Εύκολα στην παρασκεύη τους αλλά και στην κατανάλωση τους. Άλλο ένα καλό με αυτά τα μπισκότα είναι ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σαν βάση για κάποιο άλλο γλυκό όπως ένα διαφορετικό cheesecake, μπορείς να τα βάλεις σαν γέμιση μαζί με κάποια κρέμα μέσα σε κείκ και εννοείται να τα απολαύσεις όπως είναι, με μια κούπα γάλα ή ένα φλυτζάνι αχνιστό καφέ.

 Εγώ εδώ έκανα μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής και χρησιμοποίησα αλεύρι ολικής άλεσης και καθόλου κρυσταλλική ζάχαρη. Εσύ μπορείς να βάλεις κανονικό αλεύρι και όσον αφόρα τη ζάχαρη, μπορείς να αλλάξεις τη μαύρη υγρή με τη λευκή κρυσταλλική. Τέλος για να σπάσω λίγο τη γλύκα, αμέσως μετά το ψήσιμο τα πασπάλισα από πάνω με λίγο χοντρό αλάτι. Δοκιμασέ το αυτό και θα με θυμηθείς!

 

ΥΛΙΚΑ (για 20 με 25 τμχ ανάλογα το μέγεθος)
320 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (ή κανονικό αν προτιμάς)
225 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. αλάτι (κοφτό)
200 γρ. καστανή ζάχαρη
80 γρ. μαύρη υγρή ζάχαρη
2 αυγά μεσαία
1 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
170 γρ. περίπου κομματάκια σοκολάτας (ότι σοκολάτα προτιμάς)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπρικάκι ή ακόμα καλύτερα στο φούρνο μικροκυμμάτων μέχρι να λιώσει τελείως. Παράλληλα στο μίξερ ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά, όπως αλεύρι, σόδα, αλάτι και με το φτερό τα ανακατεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα. Εφόσον το βουτύρο έχει λιώσει, ρίχνουμε μέσα σε αυτό τις ζάχαρες, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε μέσα στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά με συνεχόμενη ροή και όχι όλο μαζί. Αφού ανακατευτούν όλα μαζί και ομογενοποιηθούν τότε ρίχνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.

 Βγάζουμε το κάδο από το μίξερ και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε λίγο ακόμα ώστε η σοκολάτα να πάει παντού. Με τη βοήθεια δύο κουταλιών μοιράζουμε, σε λαμαρίνες με αντικολλήτικο χαρτί, τη ζύμη με απόσταση μεταξύ τους. Αν θέλεις να βγούν μεγάλα χρησιμοποίησε 2 μεγάλα κουτάλια αν τα θες πιο μικρά χρησιμοποίησε μικρά. Αν σου κολλάει πολύ η ζύμη βοήθησε με λίγο νέρο αλλά να ξέρεις πώς όσο περνάει η ώρα η ζύμη γίνεται πιο σταθέρη και πιο εύχρηστη.
 Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά ανάλογα το μέγεθος και το φούρνο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Όταν οι άκρες θα έχουν πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα τότε είναι έτοιμα και με προσεκτικές κινήσεις τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Σε αυτό το σημείο πασπαλίζεις αν θέλεις με χοντρό αλάτι ή με τρούφα πολύχρωμη ή ακόμα και με 2-3 έξτρα κομματάκια σοκολάτας. Καλή απόλαυση!!!

*CREATE-BAKE-TASTE*

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × three =