Είναι η εποχή που, σταδιακά, αρχίζουν τα κρύα! Τι πάει τέλεια με το κρύο? Η σοκολάτα! Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι λοιπόν και να έχουμε εύκαιρη μια συνταγή για κάτι full σοκολατένιο. Τι λες? Νομίζω είναι δελεαστικός και μόνο ο τίτλος… Σοκολατόπιτα Με Μπανάνα! Σε πιάνει μια λιγούρα και μόνο που το διαβάζεις, που να το δοκιμάσεις κιόλας.

 Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός σοκολάτα – μπανάνα και επειδή μου αρέσει να πειραματίζομαι και να μην μένω στα κλασσικά, σκέφτηκα να το πάω ένα βήμα παραπέρα. Τώρα αν εσένα δεν σου αρέσει η μπανάνα μην την βάλεις αλλά εσύ θα χάσεις, οφείλω να στο πώ. Απ’ την πρώτη δαγκωνιά σε κατακλύζει η λαχταριστή σοκολάτα και στο τελείωμα της η μεστή γεύση της μπανάνας σκάει στον ουρανίσκο σου μεθυστικά. Ο απόλυτος συνδυασμός για αυτούς που ξέρουν.
 Σκέψου εγώ δεν είμαι και τόσο της σοκολάτας, προτιμώ τη καραμέλα, αλλά σε αυτή τη γεύση δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς, ακόμα και οι πιο δύσκολοι. Θα πάθεις πλάκα με το πόσο γρήγορα φτιάχνεται αλλά και με το πόσο απλά και λίγα υλικά χρειάζεσαι. Επίσης θα σου δώσω δύο εναλλακτικούς τρόπους ψησίματος για σένα που τη σοκολατόπιτα σου την θες πιο ζουμερή, με τη σοκολάτα να ρέει στο εσωτερικό της αλλά και για σένα που την θες ναι μεν υγρή αλλά και πιο συμπαγή. Δεν είναι δε και κανένα μαγικό, είναι καθαρά ο χρόνος ψησίματος για να πετύχεις αυτό που θες.

 

 Οπότε όπως έχεις καταλάβει μιλάμε για μια γεύση που την λαχταράς και μπορείς να την πετύχεις πάρα πολύ απλά. Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο πέρα από ένα μίξερ, ένα μπεν-μαρί (κατσαρόλα με νερό να βράζει και από πάνω να εφάπτεται ένα μπόλ χωρίς να ακουμπάει όμως στο νερό), ένα ταψάκι (ή μικρά, ατομίκα φορμάκια αλουμινίου) και θετική ενέργεια! Φύγαμε λοιπόν για την γλυκιά “θαλπωρή” του χειμώνα που έρχεται!

 

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
220 γρ. βούτυρο αγελάδος
4 αυγά
250 γρ. ζάχαρη καστανή
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
35 γρ. κακαό
1/4 κ.γλ. μπέικιν-πάουντερ
2 μπανάνες πολτοποιημένες (μεσαίου μεγέθους)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Σε μπεν-μαρί βάζουμε τη κουβερτούρα μαζί το βούτυρο να λιώσουν σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τις μπανάνες, τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει με ένα πιρούνι. Εφόσον έχει λιώσει η κουβερτούρα με το βούτυρο, τα προσθέτουμε και αυτά στο μίξερ σιγά, σιγά με ροή. Αφού ομογενοποιηθούν όλα μαζί, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν-πάουντερ, κοσκινισμένα. Χτυπάμε για λίγο ακόμα από χαμηλή ταχύτητα μέχρι την υψηλή ώσπου να πάρει όλο το αλέυρι, το μείγμα μας και να είναι ομοιογενές.
 ΑΤΟΜΙΚΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ. Σε αυτή την περίπτωση, μοιράζεις απλά το μείγμα σου, ισόποσα, στα φορμάκια. Αν το επιθυμείς κόβεις σε λεπτές φέτες μια μπανάνα και τοποθετείς από μία φέτα στο καθένα, από πάνω. Ψήνεις στους 200 βαθμούς, στη τρίτη σκάλα για 10΄ αν το θες ζουμερό και για 15′ αν το θες λίγο πιο στεγνό. Αυτοί οι χρόνοι ισχύουν αν γεμίσεις τα φορμάκια μέχρι πάνω, όπως έχω κάνει εγώ, αν τα θες πιο φλάτ τα γεμίζεις μέχρι τη μέση και μειώνεις τον χρόνο ψησίματος για ζουμερό αποτέλεσμα.

ΣΕ ΤΑΨΑΚΙ. Σε αυτή την περίπτωση, σεμιζάρεις το ταψάκι και ρίχνεις το μείγμα σου. Στολίζεις από πάνω με φέτες μπανάνας, αν το θες. Ψήνεις στους 200 βαθμούς, στη τρίτη σκάλα για  10′ με 12′ για πιο υγρό αποτέλεσμα και για 15′ με 17′ για πιο συμπαγές. Το δικό μου ταψάκι είναι ορθογώνιο παραλληλόγραμο με διαστάσεις 32×23 στο εσωτερικό του. Δεν σου λέω να έχεις ακριβώς το ίδιο αλλά εκεί γύρω να είναι οι διαστάσεις του αλλιώς πρέπει να πειράξεις τους χρόνους ψησίματος.

Αφήνεις να χλιαρύνει, ξεφορμάρεις και απολαμβάνεις! Τρώγεται σχετικά ζεστό αλλά και κρύο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Διατηρείται εκτός ψυγείου μέχρι και 5 μέρες, εντός ψυγείου μπορεί να διατηρηθεί και μια εβδομάδα.

 

*CREATE-BAKE-TASTE*

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ