Είναι από τις σπάνιες φορές που δυσκολεύτηκα να ξεκινήσω αυτό το άρθρο. Συνήθως όταν κάθομαι να γράψω μου βγαίνουν όλα πολύ εύκολα και φυσικά γιατί ξέρω ακριβώς για ποιό πράγμα θέλω να μιλήσω και που να επικεντρωθώ. Αυτή τη φορά ζορίστηκα πολύ στο να κάτσω να γράψω. Τη συνταγή την έχω έτοιμη καιρό τώρα, κέικ με αβοκάντο και μπανάνα, εξαιρετική συνταγή. Τα λόγια όμως, δεν τα έβρισκα. Πάλευαν μέσα μου δύο αισθήματα αρκετό διάστημα, της αισιοδοξίας και της απελπισίας. Και όταν δεν είμαι καλά δεν θέλω ούτε να μιλάω πόσο μάλλον να γράφω.

Κέικ με Αβοκάντο και Μπανάνα

 Κάπου εκεί όμως, που πάλευαν μέσα μου αυτές οι δύο ψυχολογικές καταστάσεις αποφάσισα να το αντιμετωπίσω και να αφήσω να επικρατήσει η αισιόδοξη πλευρά. Ειδήσεις δεν βλέπω εδώ και αρκετό καιρό, ενημερώνομαι για τα βασικά μόνο και επιλεκτικά. Πολύ τοξικότητα γύρω μας που δεν αντέχεται άλλο και δεν θέλω να παρασυρθώ στη δίνη της. Εστιάζω σε αυτά που εχώ στη ζωή μου και είμαι ευγνώμων για αυτά. Όπως την υγεία μου, την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Εστιάζω στις καλύτερες μέρες που θα έρθουν και επιλέγω να είμαι καλά μέσα μου κάνοντας πράγματα που με ευχαριστούν.

Κέικ με Αβοκάντο και Μπανάνα

 Κάνε και εσύ λοιπόν το ίδιο και δημιούργησε κάτι που θα σου ανεβάσει τη διάθεση όπως έκανε σε εμένα αυτό το γλυκό. Κέικ με αβοκάντο και μπανάνα το σημερινό μας γλυκάκι. Σλούρπ! Δεν είναι δικιά μου η έμπνευση, κάπως έπεσε το μάτι μου σε αυτή τη συνταγή και μιας και είχα αβοκάντο σπίτι είπα να την δοκιμάσω. Είναι πολύ εύκολη, δεν χρειάζεσαι καν μίξερ, ένα μεγαλούτσικο και καλό μπλέντερ αρκεί και σε μία ώρα είναι έτοιμο. Δεν περίμενα να είναι τόσο νόστιμο και ελαφρύ παρ΄ όλο που στην εικόνα του και μόνο σε λιγώνει. Ανήκει στην κατηγορία των άγλυκων γλυκών που προσωπικά προτιμώ και θυμίζει κάτι μεταξύ σοκολατόπιτας και brownie λόγω της υγρασίας που κρατάει εσωτερικά. Πάμε στη συνταγή λοιπόν και εύχομαι να την απολαύσεις.

Κέικ με Αβοκάντο και Μπανάνα

ΥΛΙΚΑ (για μια μακρόστενη φόρμα  30 εκ. επί 11 εκ.)
2 ώριμα αβοκάντο
3 ώριμες μπανάνες
200 γρ. μέλι (της επιλογής σου αλλά πάντα καλής ποιότητας)
50 γρ. σκόνη κακάο
2 αυγά μετρίου μεγέθους (αν νηστεύεις αντικατέστησε με 4 κ.σ. νερό)
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. κανέλα
70 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη (προαιρετικά)
φράουλες για το ντεκόρ και γιατί πάνε με όλα (προεραιτικά)
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπλέντερ λιώνουμε τα αβοκάντο με τις 2 μπανάνες, στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και το κακάο. Προσθέτουμε και 2 κ.σ. νερό σε αυτό το σημείο. Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί και φτιάξουν μια ωραία κρέμα σταματάμε το μπλέντερ και κρατάμε στην άκρη 120 γρ. από αυτή την κρέμα. Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε τα 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα ή τις 4 κ.σ. νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Κέικ με Αβοκάντο και Μπανάνα

  Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι. Σε αυτό το σημείο εγώ σταμάταγα το μπλέντερ και βοηθούσα λίγο με τη μαρίζ. Τώρα αν δεν έχεις μπλέντερ εννοείται μπορείς να χρησιμοποιήσεις μίξερ αλλά και με το χέρι και ένα φουέ η δουλειά γίνεται. Πολτοποιείς στην αρχή τα φρούτα με ένα πιρούνι και μετά προσθέτεις σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις με το φουέ μέχρι το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένα λείο και κρεμμώδες μείγμα.
 Την φόρμα είτε τη σεμιζάρεις με λίγο βουτυράκι και κακάο (όχι αλεύρι), είτε βάζεις αντικολλητικό χαρτί, ειδικά αν νηστεύεις. Ρίχνεις το μισό από το μείγμα, βάζεις ολόκληρη τη 3η μπάνανα στη μέση και την μισή ποσότητα από τη τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ρίχνεις το υπόλοιπο μείγμα από πάνω και την υπόλοιπη κουβερτούρα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα ανάλογα με τον φούρνο μας.

Κέικ με Αβοκάντο και Μπανάνα

 Στη 1 ώρα το βγάζουμε από τον φούρνο και τεστάρουμε με το μαχαιράκι στο κέντρο. Θα είναι λίγο υγρό μέσα αλλά αυτό το θέλουμε. Να ξέρεις ότι όταν βγάζεις από τον φόυρνο το οτιδήποτε αυτό συνεχίζει να ψήνεται για λίγα λεπτά ακόμα και εκτός φούρνου λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που έχει φτάσει εσωτερικά. Οπότε μη σε τρομάξει και το ξαναβάλεις μέσα στον φούρνο γιατί θα στεγνώσει πολύ μετά και δεν θα είναι το ίδιο λαχταριστό.
 Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με λίγη κρέμα από αβοκάντο, μπανανά, μέλι και κακάο που φυλάξαμε στην άκρη νωρίτερα. Προσθέτουμε αν θέλουμε έξτρα φραουλίτσες που είναι και η εποχή τους και που πάνε με όλα! Διατηρείται στο ψυγείο για να κρατήσει την υγρασία έως και 5 μέρες σε καλά κλεισμένο ταπεράκι. Σε 2 μέρες εμείς το εξαφανίσαμε παρ΄όλα αυτά.

 Το μοναδικό πράγμα που θα άλλαζα σε αυτή τη συνταγή θα ήταν η κρέμα που κρατήσαμε στην άκρη, θα έφτιαχνα περισσότερο! Μη την πατήσεις και κρατήσεις περισσότερο γιατί χρειάζεται να μπεί μέσα στο κέικ η συγκεκριμένη ποσότητα. Απλά φτιάξε περισσότερη και αν σου μείνει δεν πειράζει και μόνη της τρώγεται τέλεια.
 Ορίστε, δεν ήξερα πως να ξεκινήσω και τώρα δεν λέω να τελειώσω. Πολλές φορές ξεχνάω πόσο μου αρέσει να γράφω και τελικά πόσο καλό μου κάνει. Εύχομαι την επομένη φορά που θα ¨συναντηθούμε¨να είναι ακόμα πιο ελπιδοφόρα και αισιόδοξα τα πράγματα. Και να θυμάσαι, εμείς καθορίζουμε την ψυχολογία μας συνεπώς και τη ζωή μας. Οι αποφάσεις που παίρνουμε σήμερα καθορίζουν το αύριο (μας) γι΄αυτό με υπομονή και θετική ενέργεια θα τα καταφέρουμε.

*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve − 6 =