Καλό μήνα με τις αγαπημένες μου μπάρες δημητριακών. Αυτές οι μπάρες βρώμης με φράουλες είναι σοκ και δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Αλήθεια είναι πεντανόστιμες και τόσο ιδιαίτερες. Θυμίζουν cheesecake ενώ δεν έχουν γραμμάριο από κρέμα τυριού. Περιττό να σου πω πώς αυτή τη συνταγή την έχω χρησιμοποιήσει και ως βάση για cheesecake αλλά και για ένα γλυκό τύπου τάρτα.  Ανυπομονούσα να σου δείξω αυτές τις μπάρες αλλά περίμενα τις φραουλίτσες, τις αγαπημένες μου, να κάνουν την εμφανισή τους. Άλλωστε το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Τις συγκεκριμένες μπάρες τις έχω δοκιμάσει και με ροδάκινο και πάλι νοστιμότατες ήταν αλλά σαν την φράουλα δεν έχει. Οπότε αν θες και εσύ να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις κάποιο άλλο φρούτο ελεύθερα αρκεί να είναι ζουμερό φρούτο όπως ροδάκινα ή βατόμουρα και όχι για παράδειγμα μήλο ή μπανάνα. Είναι μια πανεύκολη και ελαφριά συνταγή με απλά υλικά και σου λέω πως αξίζει να την δοκιμάσεις.
ΥΛΙΚΑ (για ταψάκι 30 εκ. x 25 εκ.)
190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ‘η ολικής
200 γρ. βρώμη
200 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ αλάτι
226 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο ‘η μαργαρίνη λιωμένη
1 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Για την γέμιση:
300 γρ. φράουλες κομμένες σε κυβάκια
30 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. αλεύρι
ξύσμα από λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζουμε το ταψάκι μας. Βουτυρώνουμε ελαφρώς το ταψάκι για να κολλήσει το αντικολλητικό χαρτί, στο οποίο αφήνουμε περιθώρια στις άκρες για να μπορέσουμε να το βγάλουμε όταν θα είναι έτοιμο.
 Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την βρώμη, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ ώστε να ομογενοποιηθούν. Το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι να σπάει σε τρίμματα όταν το τρίβουμε με τα χέρια μας. Κρατάμε την μισή ποσότητα, ακριβώς, στην άκρη και την υπόλοιπη την τρίβουμε μέσα στο ταψάκι μας. Πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να έχει το ίδιο πάχος παντού. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Εντωμεταξύ προετοιμάζουμε την γέμιση φράουλας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις κομμένες σε κυβάκια φράουλες, την ζάχαρη, το αλεύρι και το ξύσμα απ’ το λεμόνι και ανακατεύουμε απαλά. Με το που περάσουν τα 10 λεπτά, βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε τη γέμιση φράουλας και τρίβουμε από πάνω, με τα χέρια, το υπόλοιπο μείγμα της βρώμης. Απαλά πιέζουμε από πάνω και καλύπτουμε τυχόν κενά. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Όταν πάρει ένα απαλό χρώμα η βρώμη είναι έτοιμο βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για να το κόψουμε είτε σε τετράγωνα, είτε σε ορθογώνια κομμάτια. Οι μπλαρες φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου αεροστεγώς κλεισμένα για 2 – 3 μέρες και στο ψυγείο 5 μέρες με 1 εβδόμαδα. Προσωπικά προτιμώ να είναι στο ψυγείο, το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο ζουμερό και νόστιμο. 

*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ