Δεν γίνεται να φύγει ο Μάιος και να μην έχω κάνει ένα ακόμη γλυκό με φράουλες. Μπορεί να σε έχω ζαλίσει με το να σου λεώ πόσο εύκολες είναι οι συνταγές, εδώ κάθε φορά, αλλά τι να κάνω αφού είναι. Έτσι και αυτή η κρέμα φράουλας με σοκολάτα είναι πανεύκολη, δροσιστική και άκρως εθιστική. Όλη η ιδέα προήλθε από το ότι μου είχε μείνει κέικ από μία τούρτα-κέικ που είχα φτιάξει μέσα στην εβδομάδα. Δεν ήθελα να φτιάξω πάλι cake pops ή τρουφάκια και έτσι κατέληξα στην κρέμα φράουλας με σοκολάτας.

Κρέμα Φράουλας με Σοκολάτα

 Θρυμμάτισα το κέικ μου στο μπλέντερ που το είχα στο ψυγείο αεροστεγώς κλεισμένο, έφτιαξα την κρέμα φράουλας με σοκολάτα και γέμισα τα ποτηράκια μου. Θα μπορούσες να το πείς και μια παραλλαγή cheesecake λόγω της βάσης αλλά και της γλυκόξινης γεύσης. Δεν είναι απαραίτητη όμως για να φτιάξεις αυτό το γλυκό. Άνετα απολαμβάνεις και την κρέμα μόνη της ‘η θρυμματίζεις μπισκότα της αρεσκείας σου για βάση. Επίσης με μια αλλαγή στα γραμμάρια μπορείς να κάνει τη σύσταση της πιο σφιχτή και να την χρησιμοποιήσεις ως άλειμμα για μπισκότα ή για τούρτες-κέικ.

Κρέμα Φράουλας με Σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ (για 400 γρ. κρέμα)
250 γρ. φράουλες καθαρισμένες και πλυμένες
130 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
35 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
θρυμματισμένο κέικ που έχει μείνει ή μπισκότα της αρεσκείας σου (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΦΙΧΤΌ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΑΝΑΛΟΓΊΑ ΕΙΝΑΙ :
250 γρ. φράουλες
250 σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Εφόσον έχουμε πλύνει και καθαρίσει τις φράουλες, τις πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Βάζουμε τον πουρέ φράουλας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Με το που πάει να πάρει μία βράση ο πουρές φράουλας αποσύρουμε από τη φωτιά και τον ρίχνουμε στη τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για ένα λεπτό να μαλακώσει τη σοκολάτα.

 Στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει. Μοιράζουμε σε ποτηράκια ή μπολάκια (στα οποία αν επιθυμούμε έχουμε ήδη βάλει το θρυμματισμένο κέικ ή τα μπισκότα) και βάζουμε ψυγείο να παγώσει και να σταθεί το λιγότερο για 2 ώρες. Διατηρείται για 5 μέρες στο ψυγείο.

*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ