Έχω νοσταλγήσει πολύ τα φρούτα της άνοιξης. Την γλυκιά δροσιά, τα ανθισμένα λουλούδια και τις ηλιόλουστες μέρες που κρατάνε περισσότερο. Ίσως να είναι και η πρώτη φορά που το νιώθω τόσο έντονα αυτό καθώς μ’αρέσει περισσότερο ο χειμώνας. Φέτος όμως σαν να κράτησε πολύ και σαν να με κούρασε. Εκεί που λες ότι πλησιάζει η άνοιξη, εκεί αρχίζουν πάλι οι βροχές και το τσουχτερό κρύο και πάλι από την αρχή. Ε, λοιπόν έχω τον τρόπο να ξεχαστούμε για λίγο ακόμα με ένα σούπερ γλυκάκι. Brownies με Ρόδι και Λευκή Σοκολάτα.

 Μιας και τα ανοιξιάτικα φρούτα δεν έχουν κάνει ακόμα την εμφάνιση τους, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω, ίσως, για τελευταία φορά ένα χειμερινό φρούτο. Το ρόδι είναι γνωστό για το πόσο αντιοξειδωτικό είναι. Επίσης περιέχει βιταμίνη C,  βιταμίνη K και B5. Προστατεύει την καρδιά και καταπολεμά τον καρκίνο. Ένα αγαπημένο φρούτο που συνδυάζεται με τα πάντα και έχει τόσα οφέλη για την υγεία μας. Γιατί λοιπόν να μην το χαρούμε όσο το έχουμε και γιατί να μην το απολαύσουμε ακόμα και μέσα σε ένα σοκολατένιο ζουμερό brownies? Πως θα παρηγορηθούμε άλλωστε μέχρι να έρθει η άνοιξη?

ΥΛΙΚΑ (για ένα ορθογώνιο ταψάκι  30 x 25 cm)
200 γρ. κουβερτούρα
3 αυγά
200 γρ. καστανή ζάχαρη
165 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
30 γρ. λευκή σοκολάτα (σε κομματάκια)
35 γρ. ρόδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε μπεν-μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Εφόσον έχει λιώσει η κουβερτούρα με το βούτυρο, αποσύρουμε το μπεν-μαρί απο τη φωτιά και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ με το αφρατεμένο μείγμα ζάχαρης – αυγών. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι το οποίο το έχουμε κοσκινίσει και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί.

 Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα και το ρόδι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα να πάνε παντού. Αδειάζουμε σε ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει και ζαχαρώσει ελαφρώς με κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αν θέλουμε λιώνουμε λίγη λευκή σοκολάτα παραπάνω για κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια, πριν ψήσουμε. Αφού ψηθεί βγάζουμε απο τον φούρνο και ρίχνουμε λίγους ακόμα σπόρους ροδιού.
*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ