Τα μήλα είναι σταθερή αξία στη ζωή μας και όλοι μας τα αγαπάμε, πιστεύω. Πέρα από νόστιμα είναι και πολύ θρεπτικά. Επίσης είναι ένα φρούτο που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις παντού. Σε πίτες, σε τάρτες, σε μαρμελάδες, ακόμα και σε σαλάτες. Ήδη σου έχω δώσει 2 συνταγές με μήλο. Την μαρμελάδα μήλου και τα πολυαγαπημένα cookies μήλου. Αυτή τη φορά σκέφτηκα να σου δώσω πάλι κάτι εύκολο και γρήγορο όπως την Τάρτα Μήλου.

 Ζύμη για γλυκιά τάρτα σου έχω ξαναδώσει και την ίδια θα χρησιμοποιήσουμε και εδώ. Όσο για την γέμιση δεν έχω να σε δυσκολέψω καθόλου. Είναι πανεύκολη, γευστικότατη. ελαφριά και πολύ δροσερή. Άσε που αν δεν είσαι φανατικός του μήλου, αυτή η συνταγή σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις όποιο άλλο φρούτο επιθυμείς. Όπως για παράδειγμα το αχλάδι ή ακόμα και κάποιο πιο ζουμερό φρούτο όπως την φράουλα ή τα βατόμουρα. Το σκεπτικό είναι να έχεις ένα γλυκό όσο πιο γρήγορα γίνεται, να είναι γευστικό και η εμφάνιση του να σε κάνει να θές να του ορμήξεις.
 Γενικά οι τάρτες είναι παρεξηγημένες στο να τις φτιάξει κάποιος στο σπίτι. Κυρίως γιατί ο κόσμος έχει πάρει από φόβο το άνοιγα της ζύμης αλλά είναι τόσο εύκολο να γίνουν αρκεί να μην φοβάσαι. Μια, δυο, τρεις θα τα καταφέρεις με τον πλάστη και μετά η δουλειά θα γίνεται από μόνης της. Θα το διαπιστώσεις ξεκινώντας από τώρα, με αυτήν εδώ την τάρτα. Απλά, γρήγορα και εύκολα!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ (για 5 ατομικές τάρτες  Ή  για μία μεγάλη)
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
250 ml νερό
20 γρ. ζάχαρη
1 με 2 μήλα ανάλογα το μέγεθος (είτε κόκκινα, είτε πράσινα)
35 γρ. κορν φλάουερ
1 κ.γλ. κοφτό κανέλα
1/2 κ.γλ. τζίντζερ (μπορείς να αντικαταστήσεις με γαρύφαλλο ή και να μην βάλεις τίποτα άλλο)
σπασμένα φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα (ότι προτιμάει ο καθένας και όσο προτιμάει)
το ίδιο ισχύει και για τις σταφίδες (όποια ποικιλία και όση ποσότητα θες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Ξεκινάμε με τη ζύμη. Την εκτελούμε ακριβώς όπως και εδώ. Εφόσον την έχουμε βάλει για ψήσιμο μπορούμε να προχωρήσουμε στη γέμιση.
 Καθαρίζουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Για να μην μας μαυρίσουν τα ραντίζουμε με λίγο χυμό από λεμόνι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 200 ml από το νερό με όλη τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μία βράση. Στο μεταξύ διαλύουμε το κορν φλάουερ στα υπόλοιπα 50 ml νερό που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Όταν πάρει βράση το νερό με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλαόυερ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μήλα, τη κανέλα, το τζίντζερ και ότι άλλο επιθυμούμε από τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
 Όταν πλέον έχουμε ξεφορμάρει και έχουμε αφήσει να κρύωσει η ζύμη στη ταρτιέρα μας, τότε και μόνο ρίχνουμε τη γέμιση μας μέσα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ωρίτσα, ώστε να την απολαύσουμε δροσερή. Διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες γιατί λόγω υγρασίας μαλακώνει η βάση. Αν αυτό δεν σε ενοχλεί μπορείς να την διατηρήσεις και 5 μέρες.

 

*CREATE-BAKE-TASTE*

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ