Το φυστικοβούτυρο κάποιοι το λατρεύουν ενώ κάποιοι άλλοι ούτε να το βλέπουν. Στην περίπτωση μου το προτιμώ μόνο μέσα σε γλυκές συνταγές γιατί σκέτο δεν μπόρεσα να το φάω ποτέ. Μου ταιριάζει στις γεύσεις μου συνδυασμένο με κάτι γλυκό. Με αφορμή λοιπόν ένα ελληνικό φυστικοβούτυρο και συγκεκριμένα από τις Σέρρες, που μου κίνησε την περιέργεια να δοκιμάσω, σκέφτηκα να φτιάξω muffins με φυστικοβούτυρο και μπανάνα. Επίσης πρώτη φορά αντικατέστησα τη ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας. Έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από τη κλασική ζάχαρη και έχει μια καραμελένια γεύση την οποία λάτρεψα.

 Ακόμα και αν δεν είσαι του γλυκού πρωινού όπως εγω, αυτά τα muffins με φυστικοβούτυρο και μπανάνα θα σου αλλάξουν τις συνήθειες καθώς ανήκουν στην κατηγορία των άγλυκων γλυκών και δένουν άψογα με τον πρωινό σου καφέ. Για το έξτρα έφτιαξα και μια σάλτσα σοκολάτας για να ρίξουμε από πάνω λίγο πρίν το σερβίρισμα. Η μπανάνα είναι αγαπημένο φρούτο και κατά τη γνώμη μου πάει με τα πάντα όσο για τη σοκολάτα, νομίζω τα σχόλια είναι περιττά καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να αντισταθούν σε οτιδήποτε σοκολατένιο. Οπότε ένας συνδυασμός αυτών των 3 συστατικών καταλαβαίνεις ότι πρέπει να τον δοκιμάσεις, έστω και απο περιέργεια. Το φυστικοβούτυρο όπως και τη ζάχαρη καρύδας τα προμηθεύτηκα από τον https://karpos.gr/ γιατί μένω πάντα ευχαριστημένη απ’ ότι και αν έχω αγοράσει.

ΥΛΙΚΑ 
ΓΙΑ 12 MUFFINS
3 κ.σ. ηλιέλαιο
210 γρ. μπανάνα πολτοποιημένη
85 γρ. αποξηραμένη μπανάνα
190 γρ. ζάχαρη καρύδας ή κανονική
2 αυγά
85 γρ. φυστικοβούτυρο Σερρών
210 γρ. αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
3,5 κ.σ. γάλα πλήρες
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
125 γρ. κουβερτούρα της επιλογής μας
208 ml γάλα
42 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γλ. κορν φλάουερ (γεμάτο)

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ηλιέλαιο κορδόνι (με μικρή, συνεχόμενη ροή έτσι ώστε να σχηματίζεται ένα κορδόνι την ώρα που το ρίχνουμε στο μέιγμα μας), ρίχνουμε και το φυστικοβούτυρο και τον πολτό της μπανάνας. Κατόπιν ρίχνουμε το αλέυρι με το μπέικιν, κοσκινισμένα, εναλλάξ με το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε και τις αποξηραμένες μπανάνες και με μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού.

 Μοιράζουμε στη φορμάκια μας το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 – 30 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μας. Αυτό που θέλουμε να δούμε ώς αποτέλεσμα είναι ένα χρυσοκαφέ χρώμα πάνω στα muffins μας. Μόλις ψηθούν (τσεκάρουμε με ένα μαχαιράκι) τα αφήνουμε 5 λεπτά στις φόρμες και μετά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα.

 Για τη σάλτσα σοκολάτας χρειαζόμαστε ένα κατσαρολάκι μέσα στο οποίο θα βάλουμε τη μισή ποσότητα απ’ το γάλα μας μαζί με την κουβερτούρα. Αφήνουμε να λιώσει καλά η κουβερούτα και να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα σε ένα μπόλ βάζουμε το κορν φλάουερ το οποίο διαλύουμε μέσα στο υπόλοιπο κρύο γάλα που έχουμε κρατήσει. Το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με την κουβερτούρα στην φάση της πρώτης βράσης και προσθέτουμε και την άχνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα φουέ μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά και να πήξει και άλλο. Διατηρείται στο ψυγείο για 7 με 10 μέρες.

 Εφόσον όλα είναι έτοιμα και τα έχουμε αφήσει να κρυώσουν καλά, απολαμβάνουμε όπως θέλουμε. Είτε ρίχνουμε πάνω απ’ τα muffins λίγη σάλτσα σοκολάτας, είτε τα βουτάμε ελαφρά μέσα σε αυτή για περισσότερη σοκολατένια δόση. Ακόμα όμως και χωρίς τη σάλτσα σοκολάτας παραμένουν λαχταριστά και πεντανόστιμα.

*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − ten =