Η καλύτερη εποχή του χρόνου, για πολλούς, είναι το καλοκαιρί για ευνόητους λόγους. Για μένα ένας ακόμα λόγος είναι τα φρούτα. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις όσον αφορά αυτά τα πεντανόστιμα φρούτα που κάνουν την εμφάνιση τους το καλοκαίρι. Βερίκοκα, νεκταρίνια, ροδάκινα, βανίλιες, πεπόνια, καρπούζια, σταφύλια και φυσικά κεράσια. Αυτά τα βαθυκόκκινα, τραγάνα και γλυκόξινα φρούτα που δεν ξέρεις τι να τα πρωτοκάνεις. Μαρμελάδα κεράσι, κερασόπιτα, μούς ή κέικ κεράσι ή να τα φάς όπως ακριβώς είναι? Ιδού η απορία! Όταν ήμουν μικρή μπορούσα να φάω μέσα σε ένα απογεύμα μισό κιλό για πλάκα και αν δεν υπήρχαν τα κουκούτσια να με ¨κουράζουν¨, το ένα κιλό το είχα άνετα. Καλά όχι ότι μεγαλώνοντας άλλαξε και κάτι. Μπορώ ακόμα να ξεφύγω πολύ εύκολα με τα κεράσια… και τα σταφύλια και τα καρπούζια! Έτσι λοιπόν πρίν παρασυρθώ είπα να κάνω ένα κέικ κεράσι πολύ εύκολο με απλά υλικά και χωρίς μίξερ. Γιατί κακά τα ψέμματα, ποιός θέλει καλοκαιριάτικα να λιώνει στη κουζίνα και να πλένει ένα σωρό σκεύη ίσα για να φτιάξει ένα γλυκάκι! Εγώ θέλω να κάνω τη ζωή μου εύκολη όπου μπορώ για αυτό είδικά τώρα το καλοκαιρί θα δείς απλές και γρήγορες συνταγές, όπως αυτή που σου έχω ετοιμάσει για σήμερα.
ΥΛΙΚΑ (για μια φόρμα κείκ  22 εκ.)
320 γρ. κεράσια καθαρισμένα
200 γρ. καστανή ζάχαρη
3 αυγά μετρίου μεγέθους
125 γρ. ηλιέλαιο
220 γρ. γιαούρτι από 2% λιπαρά και πάνω
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. σόδα
1/4 κ.γλ. αλάτι
1 βανιλίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Καθαρίζουμε τα κεράσια. Αν έχεις αποπυρηνωτή ακόμα καλύτερα γιατί αφαιρείς εύκολα το κουκούτσι και μετά απλά τα κόβεις στη μέση. Διαφορετικά με ένα μαχαιράκι τα κόβεις στη μέση απ’ την αρχή και αφαιρείς το κουκούτσι με προσοχή να μην σου λιώσει το κεράσι. Εφόσον τελειώσουμε με το καθάρισμα και το κόψιμο τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει τα πολλά ζουμιά. Στη συνέχεια, στο μπολ που είχαμε τα κεράσια μας (μαζί με το ζουμάκι που έχει μείνει, δεν μας πειράζει, αντιθέτως θα έλεγα) βάζουμε τη καστανή ζάχαρη, με το ηλιέλαιο, τα αυγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το σύρμα πάρα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα και προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και τη βανιλίνη. Ρίχνουμε το μπολ με τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με το σύρμα καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Πρίν ρίξουμε και τα κεράσια μας τα αλευρώνουμε ελαφρώς για να μην μας κάτσουνε στον πάτο του κέικ κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Κράταμε λίγα για να τα βάλουμε στον πάτο της φόρμας (πρίν ρίξουμε το μείγμα του κείκ) για το σχέδιο και τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στο μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ να πάνε παντού. Ψήνουμε για 50 λεπτά στον αέρα στους 170 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πρίν το ξεφορμάρουμε.
*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 7 =