Η αγαπημένη μου κατηγορία… τα cupcakes! Τα αγαπώ τόόόόόσο πολύ! Είναι από τις αδυναμίες μου γιατί μπορείς να κάνεις τόσα πολλά σε ένα cupcake τόσο από γεύση όσο και από εμφάνιση. Μπορείς ένα άλλο γλυκό να το ενσωματώσεις μέσα σε ένα cupcake πολύ εύκολα αρκεί να έχεις διάθεση και φαντασία! Όσο για την εμφάνιση ισχυεί ακριβώς το ίδιο και αυτό είναι και το πιο ωραίο με τα cupcakes, μπορείς να παίξεις μαζί τους και να διασκεδάσεις στολίζοντας τα.
 Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά θα έλεγα πως είναι το cheesecake και αυτό γιατί τρώγεται πάντα δροσερό, γιατί δεν είναι απαραίτητα πάντα τόσο γλυκό και κυριολεκτικά τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας. Και σου το λέει αυτό ένας άνθρωπος του αλμυρού και κυρίως το πρωινό μου πρέπει να περιέχει το αλατάκι του… και το τυράκι του (μην ξεχνιόμαστε). Στην περίπτωση όμως του cheesecake κάνω εξαίρεση… αν έχω στο ψυγείο από το πρωί θα αρχίσω να το τσιμπολογάω! Να διευκρινίσω σε αυτό το σημείο ότι μιλάω για το κλασσικό cheesecake όπως το συνηθίζουμε εδώ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ… με το μπισκοτάκι του, τη τυρένια κρέμα του και τη μερμελαδίτσα του.
 Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να δημιουργήσω αυτά τα cupcakes ή πιο σωστά τα cheesecups. Τι καλύτερο από τα δύο μου αγαπημένα μου γλυκίσματα να ενωθούν και να γίνουν ένα. ΣΛΟΥΡΠ! Όταν δε ήταν έτοιμα και τα δοκίμασα έπαθα σοκ! Δεν περίμενα να βγούν τόσο ελαφριά και απολαυστικά! Και πίστεψε με δεν μπορείς να μείνεις μόνο σε ένα! Το μυστικό είναι ότι κυριολεκτικά μετέφερα το cheesecake μέσα στο cupcake χωρίς να αλλάξω καθόλου την πλούσια υφή της κρέμας τυριού που μπήκε ως frosting, της σπιτικής μαρμελάδας φράουλας που κρύφτηκε μέσα στο κεκάκι και του τριμμένου μπισκότου που ήρθε και κόλλησε με αγάπη πάνω στη κρέμα τυριού.
 Σαν να σε ζάλισα αρκετά όμως και ζαλίστηκα και εγώ με αυτές τις περιγραφές και νοστάλγησα ένα τώρα… θα σε αφήσω να τα φτιάξεις και να τα απολαύσεις και θα με καταλάβεις! ΒΟΥΑΛΑ λοιπόν η συνταγή…

ΥΛΙΚΑ για τα cupcakes (18 τμχ)
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. σόδα
200 γρ. ζάχαρη
1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
76 ml γάλα
75 ml φυσικός χυμός πορτοκάλι
155 γρ. βούτυρο αγελάδος
2 αυγά
ΥΛΙΚΑ για τη κρέμα τυριού
200 γρ. τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γρ. άχνη ζάχαρη
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Ξεκινάμε πάντα βγάζοντας από το ψυγείο μας όλα τα υλικά για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180 βαθμόυς.
 Αρχίζουμε λοιπόν με τα cupcakes, κοσκινίζουμε τα στερεά μας υλικά και τα βάζουμε όλα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ανακατευτούν με το σύρμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να το απορροφήσει όλο και να μην ξεχωρίζει από τα μείγμα αλευριού. Κατόπιν χτυπάμε ξεχωριστά το γάλα με το χυμό και τα αυγά και το ρίχνουμε κορδόνι (δλδ με χαμηλή και συνεχόμενη ροή) στο μείγμα μας και αφήνουμε να χτυπηθεί σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα μας. Όταν είναι έτοιμο το μοιράζουμε στα φορμάκια μας με τα ειδικά χαρτάκια για cupcakes περίπου τα 2/3 (μην σου ξεχειλίσει), αν δεν έχεις χαρτάκια μην σκάς… βουτύρωσε τα φορμάκια και μετά ρίξε αλευράκι να πάει παντού, τίναξε καλά τα φορμάκια για να φύγει το περιττό αλεύρι και μετά μοίρασε το μείγμα σου. Αυτό είναι το γνωστό σεμιζάρισμα στη γλώσσα της ζαχαροπλαστικής! Αφού έχουμε μοιράσει το μείγμα σε φορμάκια (τα 2/3) ψήνουμε στη τρίτη σκάλα του φόυρνου μας στον αέρα για 12 με 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας και το μέγεθος των cupcakes. Τα τεστάρουμε και αυτά κλασσικά όπως τα κείκ με ένα μαχαιράκι στο κέντρο να βγαίνει στεγνό.
 Πάμε για τη κρέμα τυριού τώρα την οποία μπορείς να τη φτιάξεις και απο πρίν και να τη βάλεις ψυγείο να σφίξει και άλλο. Βάζουμε λοιπόν στο κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος και με το σύρμα τη χτυπάμε μέχρι να σφίξει λίγο ΠΡΟΣΟΧΗ όχι να γίνει σαντιγί θέλουμε περισσότερο να έχει την υφή του γιαουρτιού. Αφού είναι έτοιμη βάλτην ψυγείο μέχρι να ανακατέψεις πάλι στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη) και αφού ομογενοποιηθούν ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μάζι. Το αδειάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ της επιλογής μας, εγώ σου προτείνω απο τα  drop flowers tips το νούμερο 1B τα 11 mm,το βάζουμε ψυγείο να σφίξει.
 Αφού έχουν κρυώσει τα cupcakes τα γεμίζουμε με τη μαρμελαδίτσα μας… ότι λαχταράει ο καθένας. Εγώ έβαλα φραουλίτσα γιατί μου είχαν κάνει δώρο μια χειροποιήτη πεντανόστιμη μαρμελάδα και τη φύλαγα σαν τα μάτια μου γιατί ήθελα να την αξιοποιήσω σε κάποιο γλυκό… καλή ώρα! Τώρα το πώς θα τα γεμίσεις… ο καλύτερος τρόπος είναι να τα κόψεις απο πάνω στο κέντρο με τη βοήθεια του καθαριστή κουκουτσιών μήλων…αλλιώς με ένα μαχαιράκι κάνει ένα κύκλο με λίγο βάθος… βγάζεις σε εκείνο το σημείο το κέικ, βάζεις τη μερμελάδα με ένα κουταλάκι και καπακώνεις με το κέικ που είχες αφαιρέσει πρίν. Ελπίζω να ήμουν κάπως κατανοητή και να έβγαλες άκρη.
 Στη συνέχεια στολίζουμε με τη κρέμμα τυριού που έχουμε ήδη βάλει στη σακούλα ζαχαροπλαστικής και τρίβουμε από πάνω μπισκότο τις επιλογής μας. Για εμένα το καλύτερο είναι το κλασσικό digestive και στολίζουμε με φρουτάκι ανάλογο της μαρμελάδας μας. Ενναλακτικά αν δεν έχεις σακούλες και μύτες ή θες άλλο σχέδιο, με μια σπατουλίτσα παίρνεις μια επιθυμητή ποσότητα και αλοίφεις ομοιόμορφα το πάνω μέρος του cupcake σου και στην πορεία το βουτάς σε τριμμένο μπισκότο και το καλύπτεις όλο. Φυλλάσονται στο ψυγείο, μέχρι και μια εβδομάδα με 10 μέρες.
 Μην φοβηθείς το μέγεθος της εκτέλεσης, είναι πανεύκολη συνταγή και θα δείς ότι όλα θα γίνουν τόσο γρήγορα, απλά θέλει ακρίβεια και προσοχή στην εκτέλεση και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει, trust me!!!

 

*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 − one =