Όσοι με ξέρουν καλά, ξέρουν και τη τρέλα μου για τις φράουλες! Έχω έρωτα όχι αστεία! Τρελαίνομαι για τη γεύση που δίνουν σε σάλτσες, κρέμες, μους, σε μπισκότα, σε κέικ και γενικά σε ότι μπορει να βάλει ο νούς σου. Μακάρι να υπήρχαν όλο το χρόνο αυτά τα φρούτα αλήθεια. Μπορείς βέβαια να βρείς και μέσα στο κατακαλόκαιρο εισαγώμενες κυρίως από Ολλανδία αλλά δυστυχώς η γεύση τους δεν είναι τόσο ικανοποιητική. Εγώ θέλω να σου δώσω τώρα αυτή τη συνταγή και είτε περιμένεις οι φραουλίτσες να κάνουν την εμφάνιση τους και πάλι, είτε αντικαθιστάς με κάποιο άλλο φρούτο όπως τα μούρα. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένες φράουλες αλλά καλό είναι να τις αφήσεις να ξεπαγώσουν πρώτα και να τις στεγνώσεις όσο μπορείς με απορροφητικό χαρτί, πράγμα που θα κάνεις και με τις φρέσκιες φράουλες.
 Χωρίς πολλά πολλά και καθυστερήσεις βγάλε τα υλικά σου απο το ψυγείο να έρχονται σε θερμοκρασία δωματίου, βάλε μπρός τον φούρνο σου να ζεσταίνεται και ετοιμάσου για γρήγορα μπισκότα αφράτα και ζουμερά που θα σε εντυπωσιάσουν!

 

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη
130 γρ. μαύρη ζάχαρη υγρή
1 αυγό
100 ml γάλα πλήρες
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ.  κακαό
1/2 κ.γ.κανέλα
1/2 κ. γλ. τζίντζερ
5 γρ. σόδα
150 γρ. φράουλες
1 βανιλινή ή 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Ξεκινάμε με το φούρνο μας. Προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα. Μέσα στο μίξερ μας χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα κρεμμώδες μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθεί. Κατόπιν ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με τα στερεά μας υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το κακαό, τη κανέλα, το τζίντζερ, τη σόδα και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μέιγμα. Τέλος προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες στα 4, τις οποίες έχουμε πλύνει και στεγνώσει με απορροφητικό χαρτί. Αν είσαι πολύ γλυκατζής και το έχεις ανάγκη σε καταλαβαίνω και γι’ αυτό σου λέω με χαρά ότι μπορείς να προσθέσεις και επιπλέον κομματάκια σοκολάτας. Σου προτείνω κουβερτούρα γάλακτος (100 γρ.) κομμένη σε κομματάκια και τη ρίχνεις μαζί με τις φράουλες.

 Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και με τη βοήθεια 2 μικρών κουταλιών μοιράζουμε στη λαμαρίνα μας. Καλό είναι να κρατάμε απόσταση ανάμμεσα στα μπισκότα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους στο ψήσιμο. Ψήνουμε για … τόσο απλά!
 Α! Να σε ενημερώσω ότι η συνταγή αυτή βγάζει 20 τεμάχια μεσαίου μεγέθους, αν θές αυξάνεις το μέγεθος άρα μειώνεις την ποσότητα ΑΛΛΑ προσοχή πρέπει να αυξήσεις και το χρόνο ψησίματος ανάλογα και με τον φούρνο σου. Στον δικό μου από τα 7′ για το μεσαίο μέγεθος το πάω στα 12′ για το μεγαλύτερο. ENJOY!

 

 *CREATE-BAKE-TASTE*

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − 8 =