Ο καιρός ακόμα να κρυώσει και είναι μια καλή ευκαιρία να απολαύσουμε ένα δροσιστικό και ελαφρύ γλυκάκι. Το tiramisu είναι ένα κλασικό ιταλικό γλυκό που συνήθως φτιάχνεται με αυγά και τα γνωστά σε όλους σαβαγιάρ ή αλλιώς lady fingers. Ήθελα όμως να το κάνω πιο ιδιαίτερο αυτό το tiramisu και να αποφύγω τα αυγά κυρίως για να το κάνω ακόμα πιο ελαφρύ, ακόμα πιο εύκολο και σίγουρα ακόμα πιο προσιτό σε όλους, μιας και δεν τρώνε όλοι τα αυγά.

 Η αλλαγή που έκανα λοιπόν στο tiramisu πέρα από την απουσία των αυγών, είναι η προσθήκη μπανανάς που δίνει μια έξτρα γεύση στη συνταγή και ταιριάζει απόλυτα με το espresso. Η επόμενη αλλαγή που έκανα είναι η αντικατάσταση των σαβαγιάρ με τα μπισκότα digestive. Αντί να χρησιμοποιήσω τα σαβαγιάρ προτίμησα τα κλασικά digestive τα οποία προηγουμένως, εννοείται, ότι είχαν βουτηχτεί σε espresso. Όπως κατάλαβες αυτό το tiramisu κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις!  Ετοιμάσου να τις δοκιμάσεις, δεν θα σου πάρει πάνω από 20 λεπτά!

ΥΛΙΚΑ (για 10 μερίδες)
2  πακέτα μπισκότα digestive
2 φλ. καφέ espresso ή στιγμιαίο
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ
250 γρ. τυρί mascarpone
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 με 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
κακάο για το τέλος
ξύσμα από κουβερτούρα
3 με 4 μπανάνες ανάλογα το μέγεθος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Φτιάχνουμε τον espresso και προσθέτουμε μέσα σε αυτό τη ζάχαρη και το κονιάκ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να σχηματίζει απαλές κορυφές. Προσοχή εδώ να μην το παρακάνουμε με το χτύπημα! Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το mascarpone με την άχνη και αφού ομογενοποιηθούν προστέτουμε μέσα σε αυτό τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε δόσεις. Με μια μαρίζ ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει μια βελούδινη υφή.

 Σε ψηλά ποτήρια ή μπολάκια ή ακόμα και σε ένα μικρό πυρέξ ξεκινάμε τη διαδικασία του στησίματος. Βουτάμε τα μπισκότα στο μείγμα espresso – κονιάκ και με τα χέρια τα σπάμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε στον πάτο του σκεύους μας. Στη συνέχεια καλύπτουμε με τις φέτες μπανάνας, προσθέτουμε λίγα ακόμα μουσκεμένα μπισκότα και τέλος προσθέτουμε την κρέμα. Καλό είναι να γαρνίρουμε με κακάο και λίγο ξύσμα κουβερτούρας πρίν από το σερβίρισμα. Βάζουμε ψυγείο για 6 με 8 ώρες ή ακόμα καλύτερα και για ένα ολόκληρο βράδυ. Διατηρείται στο ψυγείο και καλό είναι να καταναλωθεί το πολύ μέσα σε 5 μέρες.

*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one + 5 =