Αχ, έφτασε αυτή η ώρα! Η ώρα για να σου δώσω την πρώτη μου συνταγή μπισκότων και την παντοτινή! Πρόκειται για μία συνταγή πολυαγαπημένη και πολυδοκιμασμένη. Όσοι τα έχουν γευτεί αυτά τα μπισκότα, παθαίνουν μία ψύχωση και μου τα ζητάνε ξανά και ξανά. Προφανώς και η χαρά μου είναι πάντα μεγάλη και ευτυχώς από μήλα δεν ξεμένουμε ποτέ, οπότε σε κάθε ευκαιρία τα φτιάχνω σε ποσότητες και τα μοιράζω με αγάπη!

 Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα γλυκά ήταν η πρώτη συνταγή μπισκότων που ανακάλυψα και λάτρεψα. Με τα χρόνια άρχισα να την πειράζω, να την βελτιώνω και να την αγαπάω κάθε φορά ακόμα πιο πολύ. Εξαιτίας του μήλου, το μπισκότο αποκτά μία ιδανική υγρασία και σε συνδυασμό με την κανέλα σου αφήνει μία ανάλαφρη, αρωματική γεύση, γλυκιά και ταυτόχρονα, ελαφρώς, υπόξινη. Για αυτό δεν μπορείς να σταματήσεις μόνο στο ένα, να το ξέρεις!
 Εκτός του ότι συνδυάζεται τέλεια με καφέ και γάλα, τα τρώς για πρωινό, δεκατιανό, απογευματινό, σνακ στη δουλειά και στο σχολείο και για τις λιγούρες δε, είναι ιδανικό. Το καλό επίσης με αυτά τα μπισκοτάκια είναι ότι φτιάχνονται πανεύκολα, τα υλικά τα έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και μάντεψε… μπορείς να προσθέσεις και σοκολάτα! Ω, ναι καλά διάβασες… για σένα που λατρεύεις τη σοκολάτα, σε καταλαβαίνω και για αυτό σου ανακοινώνω, πως ναι και εδώ μπορείς να προσθέσεις το αγαπημένο σου υλικό, χωρίς όμως να αφαιρέσεις το μήλο. Τώρα αν θες να το αφαιρέσεις, μπορείς, κανένας δεν θα σου το απαγορέψει απλά μετά μιλάμε για άλλο μπισκότο, χωρίς την υγρασία που σου προσφέρει το μήλο και ενδεχομένως να πρέπει να προσαρμόσεις και τα άλλα υλικά για να σου βγεί σωστή η συνταγή.

 Επειδή μπορώ να γράφω με τις ώρες για αυτά τα μπισκότα, θα σταματήσω κάπου εδώ για να σου δώσω τη συνταγή, να τα φτιάξεις, να μοσχομυρίσει το σπίτι σου και να τους τρελάνεις όλους με αυτή τη μοναδική γεύση μήλου και κανέλας! Δικιά σου με αγάπη!

 

ΥΛΙΚΑ (για 40-45 τμχ μετρίου μεγέθους)
200 γρ. βούτυρο αγελάδος ή φυτικό
250 γρ. μαύρη υγρή ζάχαρη ή καστανή
2 αυγά
140 ml γάλα
500 γρ. αλεύρι μαλακό
2 κ.γλ. κανέλα
2 βανίλιες (κάψουλες)
10 γρ. σόδα
2 μήλα κόκκινα (μέτριο μέγεθος, το ένα μπορεί να είναι και ξινόμηλο)
προαιρετικά 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη (είτε γάλακτος, είτε με περισσότερο κακάο, ανάλογα τα γούστα)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη. Όταν έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και έχει γίνει κρεμώδες, τότε προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να τα απορροφήσει καλά. Κατόπιν, μειώνουμε λίγο τη ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με όλα τα στερεα υλικά μαζί (δηλαδή το αλεύρι με τη κανέλα, τη σόδα και τις βανίλιες). Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν (το γάλα και τα στερεά) και αφήνουμε να ανακατευτούν για λίγο ακόμα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Παράλληλα, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα μήλα μας και για να μην μας μαυρίσουν, τα ραντίζουμε με χυμό από μισό λεμονάκι.

 Όταν το μείγμα είναι έτοιμο στο μίξερ, (θέλουμε μια ζύμη ελλαστική και ελαφρώς κολλώδη) τότε ρίχνουμε μέσα τα μήλα μας και τη σοκολάτα μας (αν θελήσουμε να την προσθέσουμε τελικά) και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να πάνε παντού.
 Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και με τη βοήθεια 2 μικρών κουταλιών μοιράζουμε στη λαμαρίνα μας. Καλό είναι να κρατάμε απόσταση ανάμμεσα στα μπισκότα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους στο ψήσιμο. Επειδή το σχήμα μπορεί να βγεί αλλόκοτο, μπορείς να βρέξεις λίγο τα χέρια σου και να σχηματίσεις ελαφρώς το σχήμα τους γύρω, γύρω. Ψήνουμε για 12′-15′ ανάλογα το φούρνο. Διατηρούνται για 5 μέρες και καλό είναι να φυλάσσονται σε αεροστεγές βάζο για να διατηρήσουν την υγρασία τους.
 Να το χαρείς και να τα απολαύσεις!

 

*CREATE-BAKE-TASTE*

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 20 =