Ένα πράγμα που αγαπώ πολύ είναι να φτιάχνω τούρτες γενεθλίων ή αλλιώς birthday cakes. Γιατί για την ακρίβεια cakes φτιάχνω και όχι τούρτες με την μορφή που όλοι ξέρουμε. Δεν είμαι πλέον τόσο φανατική αυτών των κλασικών γλυκών. Το έχω γυρίσει χρόνια τώρα στην αμερικάνικη ζαχαροπλαστική. Και μέσα σε αυτήν ξεχωρίζουν τα πολυόροφα cakes με τις ζαχαρόπαστες, τις βουτυρόκρεμες, τα χρώματα, τα sprinkles, και την ατελείωτη φαντασία. Παρόλα αυτά επειδή για μένα πάντα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο πρώτα η γεύση και μετά η εμφάνιση, χρησιμοποιώ την ζαχαρόπαστα και την βουτυρόκρεμα με φειδώ. Είναι τόσο γλυκά και τα δύο είδη που χάνεται η ουσία. Έτσι ¨παίζω¨πολύ με άλλες κρέμες και κάθε φορά θα βρώ και μια τσαχπινιά να προσθέσω μέσα. Όπως για παράδειγμα, κάποια μαρμελάδα ή σάλτσα φρούτων, κρέμες με μπισκότα ή ακόμα και κάποια μους ή κρέμα τυριού. Επίσης αποφεύγω να σιροπιάζω τα cake ενδιάμεσα ειδικά αν χρησιμοποιήσω κάποια σάλτσα φρούτων. Παρόλα αυτά στο συγκεκριμένο cake ένα ελαφρύ σιρόπιασμα θα ήταν καλό. Η σημερινή συνταγή που είναι πάρα πολύ απλή, συγκεκριμένα είναι η πιο απλή συνταγή που έχω κάνει ποτέ για birthday cake. Την έκανα απλή για να μπορεί να την κάνει ακόμα και κάποιος που δεν έχει ξανακάνει στη ζωή του κάτι παρόμοιο. Αποτελείται απο cake,ένα ελαφρύ σιροπάκι και μια μους με τριμένη καρύδα και τριμένο μπισκότο. Τα λουλούδια τα έφτιαξα από ζαχαρόπαστα αλλά αν εσύ δεν θες να μπλέξεις με αυτά, υπάρχουν πολύ όμορφα λουλούδια και ένα σωρό άλλα σχέδια στο εμπόριο. Μπορείς ακόμα να βάλεις πολύχρωμη τρούφα ή άλλα sprinkles. Το θέμα της διακόσμησης είναι καθαρά στη διάθεση και στις δυνατότητες του καθένα.
ΥΛΙΚΑ (για 4 ταψάκια των 18 εκ.)
Για το κέικ :
400 γρ. βούτυρο αγελάδος
400 γρ. καστανή ζάχαρη
8 αυγά
400 γρ. φάριν απ
2 βανιλίνες
Για την μους σοκολάτας :
150 γρ. κρέμα τυρί
250 γρ. τυρί mascarpone
150 γρ. κουβερτούρα 55%
150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ή πραλίνας
50 γρ. άχνη ζάχαρη
400 ml κρέμα γάλακτος 35%
τριμένη καρύδα (προαιρετικό)
τριμένο μπισκότο (προαιρετικο)
ελαφρύ σιροπάκι 1:1
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Καλό είναι την όλη διαδικασία να την κάνουμε σε 2 δόσεις. Δηλαδή να ξεκινήσουμε χτυπώντας στο μίξερ 200 γρ. βούτυρο με 200 γρ. καστανή ζάχαρη σε μεσαία προς γρήγορη ταχύτητα. Αφού αφρατέψει το μείγμα και ασπρίσει ελαφρώς, ρίχνουμε ένα, ένα τα 4 αυγά. Εφόσον τα έχουμε ρίξει όλα και έχει ομογενοποιηθεί και αφρατέψει το μείγμα μας, σταματάμε το μίξερ κα ρίχνουμε την μια βανιλίνη και κοσκινισμένα τα 200 γρ. φάριν απ. Χτυπάμε για λίγο σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι να μαζευτεί το αλέυρι από παντού. 
 Παίρνουμε δύο ταψάκια των 18 εκ., τα σεμιζάρουμε για να μην μας κολλήσει το cake και ρίχνουμε το μείγμα ισομερώς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 με 25 λεπτά.  Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 2 ταψάκια.            (Εαν θέλεις μπορείς να την κάνεις όλη την ποσότητα μαζί απλά αν την χωρίσεις στα 2 θα έχεις καλύτερο έλεγχο και πιο σίγουρα αποτελέσματα.)
 Ξεκινάμε την μούς  λιώνοντας τις κουβερτούρες σε μπέν μαρί. Εφόσον λιώσουν καλά, αποσύρουμε το μπολ από το κατσαρολάκι και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει τη μορφή γιαουρτιού και στη συνέχεια την βάζουμε ψυγείο μέχρι να ανακατέψουμε μαζί το τυρί κρέμα, το τυρί mascarpone και την άχνη. Έπειτα προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα των τυριών και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει. Τέλος, προσθέτουμε όλη τη λιωμένη κουβερτούρα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά αλλά κ με σχετικά γρήγορες κινήσεις μέχρι να μην υπάρχει κανένα άσπρο σημείο αλλά να παραμένει αφράτη.  Αφού τα cake είναι έτοιμα και σε θερμοκρασία δωματίου ξεκινάμε το στήσιμο. Θα χρειαστεί λίγο τριμάρισμα με ένα πριονωτό μαχαίρι από πάνω ώστε να έχουμε ευθεία επιφάνεια χωρίς εξογκώματα. Τοποθετούμε λίγο από την μους στην επιφάνεια του δίσκου που θα στήσουμε. Τοποθετούμε το πρώτο cake, το σιροπιάζουμε ελαφρώς με το σιροπάκι, απλώνουμε ένα μέρος απ’ την μους να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και ρίχνουμε τριμένη καρύδα και τριμένο μπισκότο αν επιθυμούμε. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι και το τέταρτο επίπεδο. Με την υπόλοιπη μους ντύνουμε όλο το cake μας.
 Τοποθετούμε στο ψύγειο να σφίξει και να σταθεί τουλάχιστον 3 με 4 ώρες. Ιδανικά το αφήνουμε αν γίνεται όλο το βράδυ. Απαξ και σφίξει είναι πολύ πιο εύκολο να τοποθετήσουμε πάνω τα λουλούδια ή ότι άλλο έχουμε επιλέξει. Διατηρείται στο ψυγείο έως και 4 με 5 μέρες, Αν το τυλίξουμε με μεμβράνη δεν θα μας ξεραθεί το cake τόσο γρήγορα.
*CREATE-BAKE-TASTE*
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten − nine =