Να σου πώ την αλήθεια μου δεν είμαι και τρομερά μπισκοτολάτρης, τουλάχιστον όχι τόσο όσο ήμουν στο παρελθόν. Πέρα λοιπόν από τα Apple Cookies που είναι μία μεγάλη αδυναμία, απέκτησα και άλλη μία πρίν από 2 χρόνια περίπου. Τα chocolate chip banana oatmeal cookies. Τι μπισκότο είναι αυτό που έχει για όνομα έναν σιδηρόδρομο θα μου πείς τώρα… περίμενε και θα δείς.
 Τα chocolate chip banana oatmeal cookies είναι από τα πιο υγιεινά αλλά ταυτόχρονα και από τα πιο νόστιμα μπισκότα που, προσωπικά, έχω γευτεί ποτέ. Δεν περιέχουν καθόλου βούτυρο, ούτε αυγά και περιέχουν, την αγαπημένη μου, ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη. Επίσης σε αυτό το παραδεισένιο μπισκότο περιέχεται η γευστικότατη αλλά και θρεπτικότατη μπανάνα παρέα εννοείται με την καλή της φιλενάδα, τη σοκολάτα. Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένας συνδυασμός που σκοτώνει. Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό, αυτά τα μπισκοτάκια γίνονται με τη βοήθεια της βρώμης και του άλευρου ολικής άλεσης.

 Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι μιλάμε για μία συνταγή νόστιμη και παράλληλα γεμάτη με όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα μπορούσες να πάρεις μέσα στη μέρα σου. Άσε που είναι και τρομερά εύκολη, χωρίς μπελαλίδικες παρασκευές και χωρίς πολλά σκεύη να λερώνεις. Εσύ ειδικά που έχεις παιδιά, πιστεύω θα την ευχαριστηθείς. Μην το πολυσκέφτεσαι βγάλε τα υλικά σου και ξεκίνα!

 

ΥΛΙΚΑ για 22 τμχ
192 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
86 γρ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. αλάτι
40 γρ. ελαιόλαδο
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
110 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 βανιλίνη
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Chocolate Chip Banana Oatmeal Cookies

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Βάζουμε τις μπανάνες στο μίξερ με το φτερό και τις πολτοποιούμε. Αφού γίνει πουρές, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη μαύρη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανιλίνη. Τα ανακατεύουμε με μια σπατουλίτσα. Τεμαχίζουμε και τη σοκολάτα. Σταματάμε το μίξερ και τα ρίχνουμε όλα μέσα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Μοιράζουμε τη ζύμη μας σε λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί με τη βοήθεια 2 κουταλιών του γλυκού. Αν θέλουμε να τα στρώσουμε και λίγο καλύτερα για να είναι όλα ομοιόμορφα, βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με νερό και τα περνάμε από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
Διατηρούνται αεροστεγώς κλεισμένα για 1 εβδομάδα, άνετα.

 

*CREATE-BAKE-TASTE*

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + 5 =