Συνεχίζουμε και αυτή την εβδομάδα με το παραλήρημα των χριστουγεννιάτικων γλυκών με ένα γλυκό πολυαγαπημένο. Ένα γλυκό που πιστεύω πολλοί το έχουν συνδυάσει με τα παιδικά τους χρόνια και άλλοι τόσοι με τα Χριστούγεννα. Συνεχίζουμε λοιπόν με τον κορμό αλλά όχι τον κλασικό. Δεν θα μπορούσα άλλωσε να μην την πειράξω και αυτή την συνταγή. Το αποτέλεσμα? Ο Κορμός με Gingerbread Cookies!
Θυμάσαι που σου είχα πεί την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα τα χρειαστούμε τα επιπλέον gingerbread cookies? Ε, να ο λόγος! Είναι μια εύκολη συνταγή, γρήγορη και πεντανόστιμη. Ότι πρέπει για το χριστουγεννιάτικο τράπεζι μας. Επίσης είναι ιδανικό γλυκό για να συνοδέψει τον καφέ ή ακόμα και για να γίνει δώρο σε κάποια επίσκεψη, που σίγουρα θα κάνουμε τώρα μέσα στις γιορτές.
Παρόλα αυτά επειδή εσύ μπορεί να μην θέλεις να μπείς στη διαδικασία να φτιάξεις τα μπισκότα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπορείς να βάλεις άλλα μπισκότα της επιλογής σου. Τώρα αν με ρωτάς τι μπισκότα θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις πέρα από τα κλασικά πτι-μπερ, θα σου πρότεινα ή τα κλασικά digestive ή μπισκότα κανέλας, ή ακόμα και oreo μπισκότα. Για να ξεφύγεις λίγο από τα συνηθισμένα, αλλιώς και με τα πτι-μπερ νοστιμότατο θα είναι.
ΥΛΙΚΑ (για μία μακρόστενη φόρμα 30 εκ. μήκος και 11,5 εκ. πλάτος)
370 γρ. gingerbread cookies ή μπισκότα της επιλογής σου
320 γρ. άχνη ζάχαρη
80 γρ. κακάο
64 γρ. κονιάκ ή φυσικό χυμό από πορτοκάλι
400 γρ. βούτυρο αγελάδος ή φυτικό
1 κ.γλ. τριμμένο πιπέρι ρόζ ή μαύρο