Συνεχίζουμε και αυτή την εβδομάδα με το παραλήρημα των χριστουγεννιάτικων γλυκών με ένα γλυκό πολυαγαπημένο. Ένα γλυκό που πιστεύω πολλοί το έχουν συνδυάσει με τα παιδικά τους χρόνια και άλλοι τόσοι με τα Χριστούγεννα. Συνεχίζουμε λοιπόν με τον κορμό αλλά όχι τον κλασικό. Δεν θα μπορούσα άλλωσε να μην την πειράξω και αυτή την συνταγή. Το αποτέλεσμα? Ο Κορμός με Gingerbread Cookies!
 Θυμάσαι που σου είχα πεί την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα τα χρειαστούμε τα επιπλέον gingerbread cookies? Ε, να ο λόγος! Είναι μια εύκολη συνταγή, γρήγορη και πεντανόστιμη. Ότι πρέπει για το χριστουγεννιάτικο τράπεζι μας. Επίσης είναι ιδανικό γλυκό για να συνοδέψει τον καφέ ή ακόμα και για να γίνει δώρο σε κάποια επίσκεψη, που σίγουρα θα κάνουμε τώρα μέσα στις γιορτές.

Κορμός Με Gingerbread Cookies

 Παρόλα αυτά επειδή εσύ μπορεί να μην θέλεις να μπείς στη διαδικασία να φτιάξεις τα μπισκότα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπορείς να βάλεις άλλα μπισκότα της επιλογής σου. Τώρα αν με ρωτάς τι μπισκότα θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις πέρα από τα κλασικά πτι-μπερ, θα σου πρότεινα ή τα κλασικά digestive ή μπισκότα κανέλας, ή ακόμα και oreo μπισκότα. Για να ξεφύγεις λίγο από τα συνηθισμένα, αλλιώς και με τα πτι-μπερ νοστιμότατο θα είναι.

ΥΛΙΚΑ (για μία μακρόστενη φόρμα 30 εκ. μήκος και 11,5 εκ. πλάτος)
370 γρ. gingerbread cookies ή μπισκότα της επιλογής σου
320 γρ. άχνη ζάχαρη
80 γρ. κακάο
64 γρ. κονιάκ ή φυσικό χυμό από πορτοκάλι
400 γρ. βούτυρο αγελάδος ή φυτικό
1 κ.γλ. τριμμένο πιπέρι ρόζ ή μαύρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Αρχικά σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας. Δεν θέλουμε πολύ μικρά κομμάτια, ούτε πολύ μεγάλα. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπεν-μαρί λιώνουμε το βούτυρο. Αφού έχει λιώσει εντελώς, αποσύρουμε το μπολ από το μπεν-μαρί και ρίχνουμε μέσα σε αυτό το κακάο, την άχνη, το κονιάκ (ή τον χυμό από πορτοκάλι) και το πιπέρι της επιλογής μας. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μεταξύ τους.

 Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ώστε να καλυφθούν όλα τα μπισκότα με τη σοκολάτα. Ρίχνουμε το μείγμα σοκόλατας – μπισκότου μέσα τη φόρμα μας, την οποία προηγούμενως έχουμε ντύσει εσωτερικά με μεμβράνη για εύκολο ξεφορμάρισμα. Βάζουμε τη φόρμα μας στη κατάψυξη να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί. Από τη στιγμή που θα το ξεφορμάρουμε το φυλλάσουμε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × two =