Καιρό τώρα ήθελα να φτιάξω μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο και πολλούς μπελάδες. Χρόνια πρίν είχα φτιάξει κάτι μπάρες που ήταν και σχετικά εύκολες. Έλα όμως που εξαφανίστηκε αυτή η συνταγή και δεν την βρίσκω πουθενά. Με βρήκε όμως μια άλλη συνταγή μέσω της κολλητούλας μου, της Πηνελόπης. Μου λέει, αυτές οι μπάρες δημητριακών είναι πεντανόστιμες και πανεύκολες και είχε απόλυτο δίκαιο!

 Μου έδωσε λοιπόν τη συνταγή την δοκίμασα και με κάποιες ελάχιστες αλλαγές και με πολλή χαρά ήρθε η ώρα να σου την δώσω. Δεν θα πω περισσότερα μόνο ότι σου δίνω το ελεύθερο να βάλεις ότι ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα θέλεις.  Στην πρώτη δοκιμή όμως θα σε συμβούλευα να την ακολουθήσεις κατα γράμμα εκτός και αν έχεις αλλεργία σε κάποιο ξηρό καρπό, φυσικά.

ΥΛΙΚΑ (για 10 με 12 μπάρες)
360 γρ. muesli με κομμάτια σοκολάτας
40 γρ. αμύγδαλα ωμά και ανάλατα
50 γρ. φουντούκια ωμά και ανάλατα
30 – 40 γρ. αποξηραμένη μπανάνα
30 γρ. σταφίδες
3 μπαστουνάκια αποξηραμένη παπάγια κομμένη σε φέτες
λίγη τριμμένη καρύδα
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
100 γρ. καστανή ζάχαρη
85 γρ. μέλι
1/2 κ.γλ. κανέλα
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι, τη ζάχαρη και τη κανέλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σπάζοντας ελαφρώς τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και την αποξηραμένη μπανάνα. Ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα να πάει παντού.

 Σε ένα ταψάκι (20 x 20) στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, να εξέχει στις άκρες και απλώνουμε ομοιόρφα το μείγμα μας. Πατάμε ελαφρά με ένα κουτάλι να είναι ίσια όλη η επιφάνεια και ρίχνουμε από πάνω τη τριμμένη καρύδα. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε με ένα καλό μαχαίρι σε κομμάτια και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σταθούν καλά. Αν θέλουμε τυλίγουμε μία, μία με αντικολλητικό χαρτί. Διαφορετικά τις βάζουμε σε ταπεράκι και τις διατηρούμε στο ψυγείο για 10 με 14 μέρες, άνετα.

*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ