Με τα μπισκότα Oreo η αλήθεια είναι ότι μπορείς να κάνεις πολλά γλυκά και σε πολλές εκδοχές. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε τούρτες, σε κρέμες, σε cupcakes, καλή ώρα! Τα συγκεκριμένα oreo cupcakes είναι πολύ νόστιμα και πολύ εύκολα. Όσο για τη διακόσμηση μπορείς να παίξεις με μια βουτυρόκρεμα και τριμμένα oreo και να δημιουργήσεις μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο άψε σβήσε.
 Είναι μια συνταγή που ώς βάση στην έχω ξαναδώσει και αν την έχεις κάνει καταλαβαίνεις ήδη πόσο γρήγορη και εύκολη είναι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσεις τα μπικότα oreo και να φτιάξεις και μια εύκολη βουτυρόκρεμα. Φτιάξτην έστω και μια φορά και θα δείς μετά πώς θα σου λύσει τα χέρια σε παιδικά πάρτυ ή σχολικές γιορτές.
ΥΛΙΚΑ για τα cupcakes (18 τμχ)
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κακάο
1/4 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. σόδα
200 γρ. ζάχαρη
1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 
76 ml γάλα 
75 ml φυσικός χυμός πορτοκάλι
155 γρ. βούτυρο αγελάδος
2 αυγά 
18 μπισκότα oreo

 

ΥΛΙΚΑ για τη βουτυρόκρεμα 
400 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
40 γρ. κρέμα γάλακτος
10 με 14 τριμμένα μπισκότα oreo
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, σόδα, αλάτι) και με το φτερό τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στον κάδο του μίξερ. Δυναμώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί. Στο τέλος ρίχνουμε και τα υγρά υλικά που έχουμε ανακατέψει από πρίν στο μπολ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αφράτο μείγμα.
 Σε φορμάκια για cupcakes τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια και στον πάτο τους βάζουμε από ένα μπισκότο oreo. Κατόπιν μοιράζουμε το μέιγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
 Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη βουτυρόκρεμα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη, τα τριμμένα oreo και το βούτυρο. Όταν ομογενοποιηθούν καλά ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια ωραία αφράτη κρέμα. Τη ρίχνουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ της επιλογής μας και διακοσμούμε όπως επιθυμούμε. Εναλλακτικά μπορούμε με μια σπατουλίτσα να απλώσουμε μια ποσότητα πάνω στο κάθε cupcake και να ρίξουμε επιπλέον τριμμένο μπισκότο.
 
*CREATE-BAKE-TASTE*
 
Υ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × five =