Ένα overdose ζάχαρης όλοι το πάθαμε μέσα στις γιορτές από τα τόσα γλυκά. Λογικό είναι να μας έμειναν ένα σωρό από αυτά και λογικό είναι να μην θέλουμε και να τα πετάξουμε. Σε όσους τα κατάφεραν και δεν έμεινε τίποτα, τα συγχαρητήρια μου, ειλικρινά. Εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς τους τύπους μιας και έφτιαξα πολλά φέτος και όλο και κάτι έμεινε στο τέλος.

 Επειδή λοιπόν δεν πήγαινε άλλο και έπρεπε επιτέλους κάτι να κάνω με τα εναπομείναντα γλυκάκια, αποφάσισα να κάνω ένα απλό πλην τίμιο cheesecake με μελομακάρονα. Σου έχω ξαναπεί ότι το cheesecake  είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά και οφείλω να σου πώ πως ναι μεν το έχω φτιάξει αλλά και γευτεί σε διάφορες παραλλαγές αλλά με βάση από μελαμοκάρονα ποτέ. Όποτε να μια καλή ευκαιρία να το δοκιμάσω και σε αυτή την εκδοχή.
 Η συνταγή που αγαπώ στο cheesecake είναι μία, παρόλα αυτά πείραξα λίγο τις δοσολογίες για να μην βγεί πολύ βαρύ και γλυκό λόγω της βάσης μελομακάρονου. Επίσης αν θυμάσαι τη συνταγή με τα μελομακάρονα θα θυμάσαι ότι δεν τα σιροπιάζω πολύ για να είναι τραγανά. Αν εσύ από την άλλη τα είχες σιροπιάσει περισσότερο δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί  όπως και να χει μετά από τόσο καιρό έχουν σίγουρα σκληρύνει και στεγνώσει. Τώρα αν δεν έχεις καθόλου μελομακάρονα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπισκότα της αρεσκείας σου.

ΥΛΙΚΑ (για ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ.)
350 – 430 γρ. μελομακάρονα
70 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
380 γρ. κρέμα γάλακτος
380 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βαζάκι μαρμελάδα της επιλογής σας (εγώ χρησιμοποιήσα φρούτα του δάσους)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα μελομακάρονα και τα κάνουμε τρίμμα. Προσθέτουμε την λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να πάει παντού. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό σε ένα ταψάκι και το πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι να καλύψει όλη τη βάση του ταψιού ομοιόμορφα. Στη συνέχεια βάζουμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πάρει τη μορφή γιαουρτιού και όχι σαντιγύ. Κατόπιν ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και στο κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Cheesecake με Μελομακάρονα
 Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Εφόσον το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί και σφίξει, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τη κρέμα μας πάνω από τη βάση μελομακάρονου. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά τουλάχιστον μία ώρα. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα τότε ρίχνουμε απο πάνω και την μαρμελάδα μας την οποία αραιώνουμε, ελαφρώς, με λίγο νεράκι.

*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ