Σαν να έχει ζεστάνει πια ο καιρός και τι καλύτερο από ένα δροσιστικό Ρυζόγαλο με Τσουρέκι και Μαρμελάδα Σταφίδα? Ένα ρυζόγαλο που και σκέτο είναι εξίσου απολαυστικό και πάρα πόλυ γρήγορο στην εκτέλεση του. Τρώγεται άνετα όλες τις εποχές αλλά και όλες τις ώρες της ημέρας. Ακόμα το σκέφτεσαι? Τσέκαρε τα υλικά που σίγουρα τα έχεις σπίτι σου ήδη και ξεκίνα!
ΥΛΙΚΑ (για 6 – 8 ποτήρια κολωνάτα ανάλογα το μέγεθος)
1 λίτρο γάλα πλήρες
170 γρ. ρύζι γλασσέ
120 γρ. ζάχαρη
450 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
2 κ.σ. κορν φλάουερ
1 βαζάκι μαρμελάδα σταφίδα ή της αρεσκείας σου
500 γρ. τσουρέκι (όχι φρέσκο κατα προτίμηση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Ξεκινάμε βάζοντας στα ποτήρια μας το τσουρέκι κομμένο σε μπουκίτσες εναλλάξ με τη μαρμελάδα. Το πόσο μαρμελάδα θα βάλεις εξαρτάται από σένα, μην το παρακάνεις όμως και βγεί πολύ γλυκό γιατί θα πέσει και το ρυζόγαλο από πάνω. Εφόσον έχουμε τελειώσει με αυτή τη διαδικασία αφήνουμε στην άκρη τα ποτήρια και συνεχίζουμε με το ρυζόγαλο.
 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ρύζι και το αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχι να ρουφήξει το περισσότερο νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και την μαστίχα. Ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει το ρύζι, ρίχνουμε το κορν φλάουερ σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
 Τέλος, το ρίχνουμε και αυτό στη κατσαρόλα μας με το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήξει.Ελαφρώς θα πήξει, μην περιμένεις να πήξει σαν τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σερβίρουμε όπως είναι ζεστό στα ποτήρια μας και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να πήξει εντελώς. Αφού κρυώσει μπορούμε να τα βάλουμε ψυγείο. Πρίν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο κανέλα.
*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ