Είμαστε στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και όλες οι καθιερωμένες ετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Μπορεί φέτος να είναι εντελώς διαφορετικό το Πάσχα και να μην το περάσουμε έτσι ακριβώς όπως το είχαμε φανταστεί αλλά δεν θα μας πάρει από κάτω. Θα φροντίσουμε να περάσουμε καλά και να φτιάξουμε λιχουδιές για να μοσχομυρίσει το σπίτι μας. Όπως αυτά τα Πασχαλινά Κουλουράκια τα οποία είναι τόσο νόστιμα που για κανένα λόγο δεν σταματάς σε ένα. Είναι τραγανά απ’ έξω, μαλακά μέσα, ελαφριά και πεντανόστιμα.

Παχαλινά Κουλουράκια

 Η συνταγή αυτή με ακολουθεί χρόνια, από τότε που ήμουν στη σχολή και δεν την αλλάζω. Είναι τα κλασικά κουλουράκια της γιαγιάς που από την μυρωδιά και μόνο σε γυρνάει κατευθείαν στα παιδικά σου χρόνια. Ο καθηγητής μου και pastry chef Χρήστος Βέργαδος, ο δημιουργός της συνταγής, χρησιμοποιεί κονιάκ αλλά εγώ επειδή δεν είχα και επειδή το σούπερ μάρκετ έχει γίνει ο εφιάλτης μου τελευταία, χρησιμοποίησα φρέσκο χυμό μανταρίνι και αντίστοιχα και ξύσμα. Θα μπορούσα να κάνω το ίδιο με πορτοκάλι αλλά έτσι για τη τσαχπινιά προτίμησα μανταρίνι. Κάτι που μπορείς να κάνεις και εσύ ειδικά αν έχεις παιδάκια και δεν θες αλκοόλ στις συνταγές σου.

ΥΛΙΚΑ (για 30 με 35 τμχ)
600 γρ. αλεύρι
175 γρ. βούτυρο αγελάδος
200 γρ. ζάχαρη
175 ml γάλα
2 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους
2 κ.σ. χυμό μανταρίνι ή πορτοκάλι ή κονιάκ
1/2 κ. γλ. σόδα σκόνη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
ξύσμα από ένα μανταρίνι
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη προαιρετικά
λίγο γάλα και ένα αυγό χτυπημένο για να αλείψουμε τα κουλουράκια πρίν το ψήσιμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς στον αέρα. Στο μίξερ βάζουμε το σύρμα και χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Σταματάμε το μίξερ, βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε το φτερό. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, το οποίο το προσθέτουμε  σταδιακά. Δεν θα χρειαστεί όλο το αλεύρι για αυτό το ρίχνουμε σε στάδια μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, μαλακή και ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν δούμε ότι κολλάει ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.

Παχαλινά Κουλουράκια

 Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε αλλά φροντίζουμε να είναι όλα στο ίδιο μέγεθος όσο γίνεται για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί με απόσταση μεταξύ τους για να μην μας κολλήσουν, επειδή θα φουσκώσουν αρκετά. Τα αλείφουμε με το μείγμα αυγού και γάλακτος και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα, στη 3η σκάλα από πάνω, για 20 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα και αφού κρυώσουν τα πασχαλινά μας κουλουράκια τα βουτάμε μέσα σε αυτήν ή κάνουμε ότι σχεδιάκια θέλουμε από πάνω.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!

Παχαλινά Κουλουράκια

*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ