Το έχω ξαναπεί τις αγαπώ τις μαρμελάδες και ας έχουν ορισμένες μεγαλύτερο κόπο για να γίνουν. Για να φτιάξεις Μαρμελάδα Φράουλα όμως μόνο κόπος δεν είναι. Ένα καλό πλύσιμο θέλουν, ένα καθάρισμα και βουρ στην κατσαρόλα. Τι πιο ωραίο από μια μαρμελάδα φτιαγμένη από τα χεράκια σου που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Αν αγαπάς τις φράουλες όπως και εγώ, φτιάξε αυτή την μαρμελάδα φράουλα και θα με θυμηθείς.

ΥΛΙΚΑ (για ένα βαζάκι 500 γρ.)
500 γρ. φράουλες (πλυμένες και καθαρισμένες)
300 γρ. ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. χυμό λεμόνι
1/4 κ.γλ. κανέλα (προαιρετικά)
1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη από την υγρασία της φράουλας. Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε αν θέλουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο και αφήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία να πάρει μια βράση. Κατόπιν, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό και αφήνουμε εκεί για 20 λεπτά να σιγοβράζει.
 Όταν αρχίσει να πήζει ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε για  άλλα 2 λεπτά στη φωτιά. Σε αποστειρωμένα βάζα (*) ρίχνουμε καυτή τη μαρμελάδα. Τουμπάρουμε το βάζο και το αφήνουμε όπως είναι ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω) μέχρι να κρυώσει.
(*)Αποστείρωση βάζου: πλένουμε με καυτό νερό και σαπούνι και αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα το βάζουμε κατευθείαν σε μια πετσέτα πάνω στη σχάρα του φούρνου για 20 λεπτά γυρισμένα ανάποδα δηλαδή με το ανοιχτό μέρος προς τα κάτω. Προσοχή στο πως θα το βγάλεις από τον φούρνο ώστε να μην καείς. 

*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ