Μια παραλλάγη που πολύ αγάπησα και σίγουρα θα την ξανακάνω. Το σιροπιασμένο τσουρέκι στη βάση δίνει μια άλλη αίσθηση και η μαστίχα στη κρέμα απλά το απογειώνει. Εκμέκ με τσουρέκι και κρέμα μαστίχα λοιπόν. Όλη η συνταγή δικιά σου! Απόλαυσε την!

ΥΛΙΚΑ (για 3 φόρμες μακρόστενες 23 εκ. x  10 εκ.)
250 γρ. τσουρέκι κομμένο σε μπουκίτσες
Για το σιρόπι:
500 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη
1 κανέλα
1 φλούδα από ένα πορτοκάλι
χυμός από μισό πορτοκάλι
 Για τη κρέμα μαστίχας:
500 ml γάλα
2 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κορν φλαόυερ
1 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
1 βανίλια
 Για το σερβίρισμα:
σαντιγί
ξηρό καρπό (τριμμένο) της αρεσκείας σου
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Ξεκινάμε με τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Η εκτέλεση είναι εδώ. Στο τέλος απλά μαζί με τη βανίλια προσθέτουμε και τη μαστίχα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Καλύπτουμε με μεμβράνη τη κρέμα μας, να εφάπτεται και την αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Βάζουμε το τσουρέκι στις φόρμες μας κομμένο σε μπουκίτσες να καλυφθεί όλος ο πάτος και ψήνουμε για 7 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και το αφήνουμε να βράσει για 5 λέπτα. Βγάζουμε τις φόρμες απο τον φούρνο, χύνουμε προσεκτικά το σιρόπι όπως είναι ζεστό στο τσουρέκι και πασπαλίζουμε από πάνω με το τριμμένο ξηρό καρπό. Απλώνουμε από πάνω τη κρέμα μαστίχα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει και μετά βάζουμε ψυγείο. Πριν το σερβίρουμε τοποθετούμε τη σαντιγί από πάνω με λίγο τριμμένο ξηρό καρπό και κανέλα.
*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − sixteen =