Όλα έχουν μπεί στη τελική ευθεία. Κουζίνες δουλεύουν στο φουλ, τραπέζια στρώνονται γιορτινά και παραδοσιακά η βασιλόπιτα είναι η πρωταγωνίστρια στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας, σωστα? Σωστά! Λόγω της κούρασης όμως και του πανικού να τα προλάβεις όλα μη τυχόν και σε πετύχει η αλλαγή του χρόνου στη κουζίνα, συνήθως αγοράζεις έτοιμη. Όχι φέτος! Φέτος θα σου δώσω εγώ την εύκολη βασιλόπιτα κέικ που θα σου λύσει τα χέρια. Μία βασιλόπιτα, προφανώς, με την τσαχπινιά της για ξεφεύγουμε και από τα συνηθισμένα.

 Συνήθως οι βασιλόπιτες είναι λίγο αδιάφορες. Ξέρεις τι θα γευτείς τις περισσότερες φορές αλλά σε αυτή την βασιλόπιτα σε περιμένει μία έκπληξη. Σε αυτή την συνταγή η έκπληξη είναι τα μήλα, για να κάνουμε τη διαφορά αλλά και για να την φάνε οι περισσότεροι αν όχι όλοι. Γιατί κακά τα ψέμματα, οι περισσότεροι δεν τρελαίνονται να φάνε τη βασιλόπιτα αλλά να δούνε αν κέρδισαν το φλουρί. Φέτος λοιπόν ας ξεχάσουμε το φλουρί και ας επικεντρωθούμε στην απόλαυση. Η διαδικασία είναι τόσο απλή και γρήγορη και το αποτελέσμα τόσο ικανοποιητικό που θα παρακαλάς να σου περισσέψει για να την απολαύσεις και το επόμενο πρωινό με τον καφέ σου.

 

ΥΛΙΚΑ
255 γρ. αλεύρι μαλακό
230 γρ. βούτυρο αγελάδος
230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη σε κάψουλα
2 μεσαία μήλα κόκκινα
1 1/2 κ.σ. κοφτή καστανή ζάχαρη
1/2 πρέζα γαρύφαλλο
1 πρέζα τζίντζερ
2 πρέζες κανέλα
1/2 κ.σ. βούτυρο
σταφίδες όποιες προτιμάμε (προαιρετικά)
καρύδια ή ότι άλλο ξηρό καρπό θέλουμε (προαιρετικά)
άχνη και λιωμένη σοκολάτα για το ντεκόρ (προαιρετικα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Βάζουμε τον φούρνο να ζεσταίνεται στους 180 βαθμούς στον αέρα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας σε κυβάκια. Τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι που έχουμε βάλει να ζεσταίνεται σε υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε λίγο το μάτι. Μόλις δούμε ότι έχει λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα μπαχαρικά (κανέλα, τζίντζερ, γαρύφαλλο). Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά. Τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μήλα μας και να καραμελώσουν και μετά τα αποσύρουμε. Προσθέτουμε αν θέλουμε ξηρούς καρπούς.
 Παράλληλα, στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, αν είναι σε υγρή μορφή. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και αφήνουμε να χτυπηθεί μέχρι να αφρατέψει. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη, αν είναι σε σκόνη. Χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι αλλά προσοχή να μην κουράσουμε το μείγμα μας και χάσει τον αέρα του.
 Σε μία καλά σεμιζαρισμένη, στρογγυλή φόρμα (κατα προτίμηση 20 με 25 εκατοστών) ρίχνουμε σχεδόν το μισό από το μείγμα του κέικ, βάζουμε κάπου εκεί και το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Προσθέτουμε από πάνω με ένα κουτάλι το μείγμα με τα μήλα μας. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και με μία σπατουλίτσα στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Αφού κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε προσεχτικά και στολίζουμε με άχνη ή με λιωμένη σοκολάτα.
Απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές και αν μας κάτσει και το φλουρί ακόμα καλύτερα!

 

ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ 2019 ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΜΕ ΑΦΘΟΝΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ!!!

 

 

*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ