*ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑΚΙΑ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ!*

ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΕΙΚ

  1. “Καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σ’ ακουμπήσω”. Πάντα μα ΠΑΝΤΑ να κοσκινίζεις όσο και αν βαριέσαι! Αν η ποσότητα των στερεών υλικών σου που κοσκινίζονται (όπως αλεύρι, baking powder, σόδα, κακάο, άχνη κ.λ.π.) είναι λίγη, άντε μην κοσκινίσεις ανακάτεψε τα όμως με ένα φουέ (σύρμα χειρός) να σπάσουν τα γρομπαλάκια!
  2. Η θερμοκρασία είναι το παν! Και το εννοώ! Είναι σίγουρο ότι αν δεν το σεβαστείς αυτό τα αποτελέσματα δεν θα σε δικαιώσουν. Βούτυρο, αυγά, γάλα ΠΑΝΤΑ σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν λοιπόν αποφασίσεις να φτιάξεις το γλυκάκι σου και ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος βγάλε τα υλικά σου εκτός ψυγείου κανά μισαωράκι νωρίτερα και θα πάνε όλα τέλεια!
  3. …και ο φούρνος θα τα ψήσει, το σπίτι θα μυρίσει! Γι’ αυτό πριν ξεκινήσεις το οτιδήποτε βάλτον να δουλεύει για να ζεσταθεί και να σου ψήσει τη δημιουργία σου σωστά και όπως πρέπει. Ειδικά όταν η συνταγή μας περιέχει baking powder πρέπει να προσέξουμε γιατί τη δυναμή του αυτό το διογκωτικό τη δίνει στο πρώτο 20λεπτο με μισαώρο και γι’αυτό πρέπει να είναι και ο φούρνος μας ζεστός αλλά και να μην τον ανοίξουμε καθόλου μέχρι να περάσει αυτός ο χρόνος γιατί το κεκάκι μας θα κάτσει και γυρισμός δεν θα υπάρχει!
  4. Σεμιζάρισμα? Τι είναι αυτό? Μια λέξη που σώζει από πολλά. Αυτό σημαίνει ότι όταν δεν έχεις αντικολλητικό σκεύος και θες ένα κέικ, μπορείς να το κάνεις. Απλά βουτυρώνεις το σκεύος σου και το αλευρώνεις ώστε να πάει παντού και στη συνέχεια το τινάζεις καλά ανάποδα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και είναι έτοιμο. Τώρα το κέικ σου δεν πρόκειται να κολλήσει και θα είναι ομοιόμορφο και τέλειο!
  5. Το πιο βασικό, πώς θα τσεκάρεις ότι είναι έτοιμο! Ανάλογα με το χρόνο ψησίματος που γράφει η κάθε συνταγή, όταν είναι η ώρα να βγεί το κέικ από τον φούρνο, τσεκάρεις πάντα βάζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν βγεί στεγνό είναι έτοιμο!
  6. Και μια συμβουλή, γενική, να τονίσω σε αυτό το σημείο που ισχύει για όλες μα όλες τις συνταγές…. ΠΑΝΤΑ να διαβάζεις ΟΛΗ τη συνταγή από την αρχή μέχρι το τέλος πρίν ξεκινήσεις το οτιδήποτε. Να τη διαβάσεις καλά να κατανοήσεις ακριβώς τα βήματα και μετά ξεκίνα, διαβάζοντας όμως συνέχεια τη συνταγή σου πρίν το επόμενο βήμα. Πίστεψέ με όταν το κάνεις αυτό την πρώτη φόρα θα δείς ότι στη δεύτερη θα το πηγαίνεις πιο εύκολα και από τη τρίτη και μετά ποιός σε πιάνει… θα την έχεις μάθει απ’ έξω!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + twelve =