Αυτό το chocolate banana bread είναι η τρίτη φορά που το φτιάχνω μέσα σε 1 εβδομάδα. Ξέρω ότι έχω και άλλη συνταγή για banana bread εδώ αλλά ήθελα και μια συνταγή ακόμα πιο εύκολη και χωρίς αυγά και βούτυρα. Κατέληξα λοιπόν σε αυτή τη συνταγή που δεν πίστευα και εγώ πόσο εύκολη είναι. Χωρίς υπερβολή, σε 10 λεπτά είναι έτοιμο για φούρνο, γι’ αυτό το έχω φτιάξει 3 φορές μέσα σε λίγες μέρες γιατί όσο εύκολο είναι να ετοιμαστεί εξίσου εύκολο είναι και να εξαφανιστεί!

 Εκτός λοιπόν από το πόσο εύκολα το φτιάχνεις, είναι και ελαφρύ, καθόλου μπουχτιστικό και τρομερά γευστικό. Για το έξτρα στη γεύση, έφτιαξα και μια γκανάζ σοκολάτας που το κάνει ακόμα πιο λαχταριστό και σοκολατένιο. Αν θες εσύ την αποφεύγεις αν θες όμως να εντυπωσιάσεις φτιάξε και τη γκανάζ και θα με θυμηθείς.  😉

Chocolate Banana Bread

ΥΛΙΚΑ (για μια φόρμα ορθογώνια 30×11εκ.) :
ΓΙΑ ΤΟ CHOCOLATE BANANA BREAD 
110 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
3 μπανάνες μεγάλες και ώριμες
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κακάο σε σκόνη
1,5 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
1 κ.γλ. κανέλα (προαιρετικά)
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (προαιρετικά)
70 ml κρέμα γάλακτος
75 γρ. κουβερτούρα
Chocolate Banana Bread
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τις μπανάνες, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ανακατευτούν καλά μεταξύ τους. Δεν θέλουμε πουρέ τις μπανάνες οπότε δεν το παρακάνουμε με το χτύπημα.
 Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στον κάδο τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.

Chocolate Banana Bread

 Ρίχνουμε το μέιγμα στη φόρμα στην οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά στη 3η θέση ανάλογα με τον φούρνο. Αφού έχει ψηθεί και κρυώσει καλά το chocolate banana bread μας, ρίχνουμε από πάνω αν θέλουμε τη γκανάζ για έξτρα σοκολατένια γεύση. ENJOY!!!

*CREATE-BAKE-TASTE*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ